Activiteiten


De 16 e Frontin-relatiedag was een succes!

 

De 16e Frontin relatiedag vond plaats op dinsdag 19 november 2019. Net als vorige editie in het nog steeds nieuwe van der Valk Hotel in Veenendaal. Er waren ± 250 relaties aanwezig met een abonnement op PAUW, de Buig-applicatie en/of Frontinfo. De dag was ingericht volgens het beproefde concept van een kennisdeel met sprekers in de ochtend en een recreatiedeel in de middag. 

 

In de ochtend konden de deelnemers twee workshops volgen, waarbij ze keuze hebben uit zes inleiders. Dat waren

-          Andries Kok van de VNG over actuele thema’s van het gemeentefonds.

-          Bart Leurs van de ROB over kwalitatieve onderzoeken naar verdeelmodellen tegen de achtergrond van de herziening van de Financiële                     VerhoudingsWet in 2021.

-          Leo Aarts van onderzoeksbureau Ape over de nieuwe Buig-beschikkingen op basis van het verdeelmodel 2020.

-          Kirsten Veldhuijzen van de Algemene Rekenkamer over rechtmatigheid en doelmatigheid in de financiële verhoudingen. 

-          Patrick Schier van Frontin PAUW met een knoppencursus PAUW. Hij lietnieuwe en oude functionaliteiten zien en sprak de belangstellenden bij            hoe de gemeentefonds circulaires op gestructureerde wijze te verwerken.

-          Johan Vonk van Frontin Buig met een knoppencursus Buig. Ook hij liet nieuwe functionaliteiten zien en praat de belangstellenden bij om de             Buig-beschikkingen op gestructureerde wijze te verwerken.


De ochtend werd afgesloten met een hilarische improvisatie door MiER, winnaar van de gouden giraffe. Met sketches en liedjes drongen ze binnen in de belevingswereld van de aanwezigen, werkend met applicaties van Frontin.


Na de lunch kunnen de deelnemers een binnenprogramma volgen door te darten onder begeleiding van Co Stompé en zijn master-caller.


Uit de reacties van aanwezigen was duidelijk dat ook deze editie van de relatiedag geslaagd was.


Onderstaand zijn de presentaties opgenomen van 4 sprekers.


 
  1. presentatie andries kok van vng 191119 webversie.pdf
  2. presentatie bart leurs van rob 191119.pdf
  3. presentatie leo aarts van ape 191119.pdf
  4. presentatie kirsten veldhuijzen van ar 191119.pdf